Jezični laboratorij – provođenje eksperimenata i obrada podataka

Opis: Članovi projekta PROVIZENG s Odjela za anglistiku Sveučilišta u Zadru srdačno vas pozivaju na sudjelovanje u radionici Jezični laboratorij – provođenje eksperimenata i obrada podataka koja će se održati na Sveučilištu u Zadru od 3. do 5. travnja 2024. Radionica je primarno namijenjena studentima filoloških studija diplomske i poslijediplomske razine, ali i svim drugim zainteresiranim istraživačima. Zamišljena je kao praktični uvod u provođenje eksperimentalnih jezičnih istraživanja u sklopu kojeg će polaznici naučiti kako osmisliti i provesti vlastito istraživanje i obraditi i interpretirati prikupljene podatke. Predviđeno trajanje radionice je 9 sati (3 sata x 3 dana) za osmišljavanje i provođenje eksperimentalnih istraživanja i 9 sati (3 sata x 3 dana) za obradu podataka. Glavni su ciljevi radionice: (i) osposobiti polaznike za provođenje vlastitih eksperimentalnih istraživanja putem dostupnih open-source alata, (ii) ponuditi polaznicima praktične vještine i savjete o provođenju eksperimentalnih lingvističkih istraživanja, i (iii) stvoriti platformu za razmjenu iskustava i daljnju suradnju s istraživačima sličnih interesa.

Polaznici radionice trebali bi poznavati osnovne pojmove za provođenje istraživanja (nacrt istraživanja, zavisna i nezavisna varijabla, hipoteze i istraživačka pitanja i sl.). Kako bi sadržaj radionice bio što prilagođeniji potrebama, molimo potencijalne polaznike da u prijavi pošalju opis istraživanja u sklopu kojeg planiraju ili žele primijeniti eksperimentalne metode prikupljanja podataka te da navedu razinu na kojoj provode istraživanje (prijediplomski/diplomski /poslijediplomski studij/poslijedoktorandi).

Datum radionice:  od 3. do 5. travnja 2024.

Predavači:      dr. sc. Jana Willer Gold, Sveučilište u Oxfordu

                         dr. sc. Bojana Ristić, Sveučilište u Ljubljani

Okvirni raspored:

9:00 – 10:00    Predstavljanje istraživačkih ideja i rasprava

10:00 – 13:00 Osmišljavanje i izrada jezičnih eksperimenata

13:00 – 15:00 Pauza za ručak

15:00 – 18:00 Obrada podataka i tumačenje rezultata

Jezik radionice: hrvatski/srpski/bosanski/engleski po potrebi

Prijava: Molimo da u prijavi pošaljete opis istraživanja u sklopu kojega planirate ili želite primijeniti eksperimentalne metode prikupljanja podataka te također navesti razinu na kojoj provodite istraživanje (prijediplomski/diplomski /poslijediplomski studij/poslijedoktorandi).

Obrazac za prijavu:

https://forms.office.com/e/7HFELt3JWh

Rok za prijavu: 26. veljače 2024. (produljeno do 4. ožujka 2024.)

Potvrda o prihvaćanju prijave: 1. ožujka 2024. (do 6. ožujka 2024. za naknadne prijave)

Kotizacija: 60 € (30€ za studente diplomskog studija). Kotizacija uključuje pauze za kavu i materijale.

Kontakt: Frane Malenica (fmalenica@unizd.hr)

                Emilija Mustapić Malenica (emustapic@unizd.hr)